2011. április 22., péntek

Húsvétra apróságok

Olyan kis semmiségek, de már az nagy szó, hogy be tudtam fejezni...végre elő tudtam venni a varrógépet és nyomni a pedált...:)

A nyuszis szív már régi vágyam volt, 2 darab is készült belőle...Tilda-féle minta alapján,  maradék anyagokat felhasználva.

A kis tűtartó pedig ismét egy Blackbird Designs minta, 40 countos maradék lenre hímezve...a kedvenc tavaszi színeimmel...fonalak ismét Ninától...:)

Minden ide látogatónak itt kívánok nagyon szép örömteli Húsvétot!
Summer Pinchusion by BBD, Lambswool 40 counts linen+ Nina threads (Raspberry, Nutmeg, Spring grass, Caramel)




2011. április 15., péntek

Tulipánok nyílnak...Spring Tulips

Sajnos csak a hímzésemen nyílnak, a kertiek olyan kis véznák...úgyhogy meg kell elégedjek ezzel a kis tavaszi  hímzett szösszenettel...

40-enes lenre hímztem ismét 1 szállal, Nina fonalaival, 1 színt (DMC bézs) kivéve...igazi öröm-hímzés volt ismét. Megunhatatlanok ezek a Blackbird Designs minták...nem tudoooooom abbahagyni!:)

Spring Tulips by BBD Lambswool linen (40 counts)+Nina's threads (Bark, Apricot, Grizzly, Nutmeg, Caramel)






Azért nagy nehezen csak kész lett ez a kis szívecske is, jól megszenvedtem a felirat magyarításával...
Még tegnap este is 3-szor futottam neki újra, mert sose akart kiférni egy betű...már arra is gondoltam, hogy kibontom az egészet és megcsinálom az eredeti szerint...de az nem lett volna egyedi!:)
Nina Beetroot fonalával varrtam, kemény 3 hétig állt a polcon...:)
Muszáj kitartónak lenni!

Isa Vautier Red Bird, Lambswool linen+Nina's thread Beetroot
Picit fura, hogy visszafelé kell olvasni, nem?:)

2011. április 11., hétfő

Az én drága hugicámnak...remélem nem olvassa...:)

1993 napsütéses márciusán született meg a várva várt hugicánk...én akkor 15 éves nagykamaszként nem is gondoltam volna, hogy eljön az a pillanata, amikor ő ugyanabban a gimnáziumban érettségizik...és az orvosi egyetemre készül...

Milyen az élet! El sem hiszem, hogy kislányként krumplinyomdásztunk és batikoltunk...minden kreatív dologban benne voltál...:)

Neki készült ez a hímzés, remélem, az érettségire való nagy hajrában nem olvassa...:)))

Drága Hugicám, köszönöm, hogy vagy Nekem!
Blackbird Designs Clara Ellen, Zweigart 32 count Belfast linen, DMC thread+threads from NINA (Caramel, Apricot, Spring Grass, Grizzly, Nutmeg)





2011. április 8., péntek

Édes kis semmiség...

Ez a hét nem volt épp túl befejezett munkákban gazdag (mármint ami a hímzést illeti)...sebaj, jön a hétvége és az újabb terveim...
Blackbird Designs Birds and berries pinbox, Lambswool linen+threads from Nina (Rasberry, Old Berry, Spring grass, Apricot, Nutmeg, Eggplant, Steel)
És láttatok már ilyen pirinyó kis tulipánt???:)

2011. április 3., vasárnap

Áprilisi újhold-elő az üvegeinkkel!

Ahogy figyeltem Daffycat oldalán egyre-másra gyűlnek a szebbnél szebb nyeremények! De jó is lenne...:)))na de addig még 8 hónap van!

Szóval mutatom a havi haladást...fentről is, mert ott vannak a legfrissebbek...


Bekukucskálnak a kedvenc tálcámról a madárkák...:)
Itt is repül egy...
Meg itt is...:)))
Mindkettő 40-enes lenre hímezve...:)))
Ez azóta kész is lenne/van,...de az üdvözlést magyarul akarom rajta...és persze nekifutottam már legalább 3-szor...de nem adom fel!!! Pont 1 betűvel több, ráadásul a szív formának sem szabad torzulnia...szurkoljatok, hogy sikerüljön!:)

2011. április 1., péntek

Kicsi tulipán pici madárral- az első 40-enes élményeim...

A hímzővászonra való hímzés a 28 countos és a 32 countos lenekre korlátozódott eddig nálam...de csupán eddig!:) Mert azt hiszem, ezentúl másképp lesz...

Egyszerűen valamilyen egészen új világ tárult fel előttem...a 40 countos vászonra való hímzés leírhatatlan élmény, így elsőre legalábbis...:)
Olyanfokú koncentrációt és odafigyelést kíván, hogy teljesen beszippant a hímzés maga...nem tudok mellette másra figyelni...Na jó, a két kis örökmozgó lurkót kivéve...

Az első 40 countos munkám, íme: Nina fonalaival hímeztem (egy színt kivéve) egy Tűvarázs- Zsuzsától rendelt keményített lenre...

Tulip House Stitching Companion by Blackbird Designs
Linen Lambswool 40 count, Nina Threads+DMC 3022




Imádom a friss színei miatt!