2011. január 30., vasárnap

Katica - de nem bogár...

Ez amolyan szerelem első látásra volt!
Meg nosztalgia: kislány koromban volt mindenféle katicás dolgom: egy fehér katicás harisnya, katicás hajpánt és piros katicás csat...imádtam!

Azóta is a kedvencem: de számomra a katica nem bogár...valami más, sokkal személyesebb, mint egy rovar...értitek, ugye?:)))

A kis LHN mintát DMC fonalakkal hímeztem egy maradék 28 countos Zweigart Antiqe White színű lenvászonra...cirka-firka 3 délután-este...és persze magyarul a felirat.

Ladybug,Ladybug @LHN, DMC threads, Zweigart 28 ct linen





A srácoknak is nagyon tetszett, kedvencük a katica oldalnézetben rejtélyes átalakulása volt!:)
Tegnap délután vettem észre, hogy kb. 2 napja ázik egy csipkebogyó filteres tea: nosza, fessünk vele, meg nem iszom!:) Tettem azért még bele egy fekete tea filter meg egy kis ecetet, aztán megmelegítettem...dobtam bele egy kis Zweigart hóka fehér lent...kész is a finom vacsora...:)
Íme az eredmény: mindkét oldala más lett



Vakuval is fotóztam, azon jobban látszik a márványossága:

Kamaszkoromban minden héten jártunk kreatív szakkörre még Gyöngyösön, általános iskolás koromban: ott minden technikát kipróbálhattunk. Imádtam batikolni: aztán azt vettem észre, hogy egymás után mindenem batikolt lett. Először a pólóim, persze...aztán hopp, a fehér farmerem is batikolt lett..aztán a szobámba minden texilt bebatikoltam...anyukám tépte a haját, minden lábasát összefogtam a különböző színekkel. Egyszer még egy focicsapat is érdeklődött a zöld-fehér batikolt pólómat meglátva...de kifejtettem, hogy nem lehet 20 pólót egyformára batikolni...
Ez jutott eszembe tegnap este!:))) Húha, öregszem, szeretek nosztalgiázni...

3 megjegyzés:

Magdi írta...

Ez nagyon szép! Hogy lett ilyen szép márványos? Szívesen kipróbálnám én is, avass be lécci a részletekbe! magdikucsera@gmail.com

Betti írta...

Szia Magdi!

Teljesen egyszerű!:) Csak beleteszed összehajtogatva (!) az edénybe és magától ilyen lesz...igazán nincs semmi más dolgod. Azért a tea jó erős legyen és ázzon benne mindenképpen miután kihűlt akkor is! Kíséletezhetsz mindenféle teával, már én is próbáltam narancs és egyéb gyümölcsteákkal is.
Sok sikert Neked!:)

Magdi írta...

Köszönöm a segítséget! Mindenképpen kipróbálom mert gyönyörű!